PART 1

Tanskan Maailmanvoittaja näyttelyreissun kuulumisista useat blogimme lukijat ovatkin varmaan jo kuulleet, mutta tässä kuitenkin pieni katsaus reissuun.

6 päivää, yli 4000 km, 2 naista, neljä koiraa (2 urosta, 2 narttua) ja silti reissu sujui erinomaisesti erikoisissakin olosuhteissa.

Ruokapöytä a'la Fiat 'traktori'-asuntoauto (tehoja asuntoautossa ei niin kovin....)

Herning camping, jossa muutama muukin yöpyjä.

Anni ja Jeppe valmistautumassa MV-näyttelyyn!

Perjantain MV-näyttely oli huikea kokemus. Lähimme Annin kanssa aamulla mukamas shoppailureissulle, joka lopulta päätyi kehänlaidalla kehäsihteeriin kommennttin 'en voi yhtään arvoioida koska parsonkehä alkaa, ensimmäistä kertaa arvioimme koirat rasti ruutuun menetelmällä'! UUPS, ei ihme, että koiria tunnissa arvoitiin n. 30! Siispä pikaisesti takaisin autolle ulkoiluttamaan vielä kertaalleen koirat, vaihtamaan vaatteet ja koiraboxit pakaten vetoalustoille ja messuhalliin joka onneksi oli ihan vieressä.

Kehän laidalla olikin iloinen tapaaminen suomijengin kesken; juhannuksen vietossa myös Anne & Niko sekä Enzo ja Niitti, Heli sekä Basti ja Dani.

Näyttelyssä toiveemme täyttyivät, koiruudet saivat kaikki erit ja vielä huipennukseksi Dimi voitti MAAILMANVOITTAJA VETERAANI 2010-tittelin!!!!! Ihan huippua!

Dimillä on ku paskat housussa... Ennnen kuvausta omistaja ja kasvattaja saivat Suomen kennelliitolta kuoharilasilliset ja sitte alettiin kuvaamaan.... Kuvausassistentti töräytti isoa kumisikaa -se oli siinä . Tiiättehän Dimin ja vinkulelut. Onneksi kaikki oli jo siinä pisteessä, että nauru vain raikui ja vedet kilmoili silmistä. Huh huh. Onneksi ROP kasvattajaryhmä KARVAHAALARIN kuvaus sujui astetta paremmin, ja onneksi vielä yhdet lasilliset kuohuvaa sai sekä kennelliiton väen että meidät vapautuneelle juhlamielelle!

Hedensted

Circuit näyttelyissä Hedenstedissä Karvahaalarin kasvattajaryhmä jatkoi menestystään -ROP kasvattaja molempina päivinä!

Anni & Myytti, Dimi & superhandleri Heli, mie & Maki

Sunnuntain kotimatka huipentui siihen mistä ei edes uskaltanut unelmoida; Maki voitti nartut saaden sertin ja valioituen siten Tanskan MVA:ksi ja samalla POHJ MVA:ksi!!!!! Mieletöntä, molemmat koirat saivat kotiintuomisia .

ROP Rednock Havealot  VSP Karvahaalarin Milla Makia

PART 2

Tanskasta kotiuduin maanantai-iltana klo 20. ja keskiviikkona lähin jo Rovaniemelle Jutajaisiin hommiin ja RUIJA-trion levynjulkkari keikalle. Sieltä matka jatkui sunnuntaina aamulla kohti Lappeenrantaa.... Annin kans ollaan usein puhuttu Makin astutuksesta, mutta vasta Tanskan reissulla tajuttiin että se hetki on NYT! Siispä Makista tuli aatelisrouva vierailtuaan Amos von Burgholzenin luona. Romanttisen iltakävelyn jälkeen pari viihtyi hienosti yhdessä.

                                    Amos  Maki

Kuvasta ei ehkä uskois että rakkaus leimusi, mutta hankalahan sitä on lemmen liehuessa pysyä paikoillaan . Mahdolliset pentuset ovat tulevia Karvahaalareita!

PART 3

Lappeenrannan reissulta jäimme Kuopion saareen nauttimaan helteestä. Juuri kun päätimme 'pieneksi' puhdetyöksi alottaa terassin rakentamisen soitti Jenni Rovaniemeltä. Kyseli tuummako Oulun näytelmiin. Mie vastailin, että emmä tällä kertaa ko lähemmä sinne Ruothin samaan aikaan, mutta sehän on vasta viikon päästä. Hetken perästä Jenni soitti uuelleen Savukosken Lissun kans juteltuaan, että kyllä se näyttely on nyt sunnuntaina siellä Ruottissaki, siis tämä päivä oli torstai... Niimpä Ylivaarat boheemiäidin sekoilusta johtuen saivat Siirin Tampereelta Särkänniemireissulta perjantaina Kuopioon ja lauantai aamuna klo 8. aamulla starttasivat kotiin Soidikseen. Kotona oltiin klo 20. (ukkilassa käyttin savusiikailtapalalla tullessa) ja aamulla klo 05.00 lähettiin kohti Ruottin Jällivaaraa.

Reissu oli huikea! MAKI ROP DIMI VSP!!!!

Henna joutui Dimille ylläri handleriksi, kiitos!

Dimi ROP-VET, PU1, VSP

Maki PN1, sert, cacib, ROP & C.I.B

Tässä vielä tuomari Francesco Cochettin tyylinäyte

Katsokaa mitä jalkatyöskentelyä luxus tennareilla

Näyttelyn huipensi aussi ystäviemme Artun sijoitus RYP 1 ja BIS 4!!!! Huippua!!!!! Hennan sopiikin tuossa edellisessä kuvassa hymyillä....

Oman päivämme kruunasi Korteniemillä (Lossinrannan kennel) Ruotsi-teemalla jatkuva ilta. Saimme nauttia grilli herkuista ja erityisen makeen ihanista jälkkäreistä, njam. Oon kyllä hyvvää grilliruokaa syöny ennenki, mutta tämä oli ihan yliveto ateriakokonaisuus! Korteniemien ansiota on sekin, että sain Makin liikkumaan kehässä. Astutuksen jälkeinen lepotila jatkui kehässäkin ja ilman Arin antamaan lihapullaa ei liikkumisesta ois tullu mitään! Voiko parempia kehäkumppaneita enää toivoa!?! Heidän Eevi sijoittui PN2:ksi.

Kyläily oli muutoinkin leppoisaa; lapset nauttivat Little Pet Shop taivaasta, uivat ja ihastelimme aivan ihania parsonin pentuja joista muuten uros etsii vielä kotia! Myös Lamun kennelissä Dimin pojat ovat vielä kotia vailla.

Dimi tutustelee pentuihin, vai mitenköhän päin se menikään...

Ymmärtänette, että tämmöisellä aikatauluksella ei blogia ole ehtinyt päivitellä ja siksi nyt tulikin tälläinen maratonjuttu. Loppukaneettina todettakoon, että onneksi parsonille ei tarvi tehä kuten seuraavassa kuvassa, sillä Dimin kanssa loppuis siinä vaiheessa jo käet .